Ga terug
+ servings

Eenpans pasta met kip

Deze eenpans pasta met kip is zo'n heerlijk gerecht waar je uitstekend mee kunt variëren. Prima om restjes groente op te maken en lekker van te smullen zonder al te veel werk.
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram kipfilet (in blokjes)
  • 1 ui
  • 150 gram pasta
  • 1 blik tomatenblokjes in sap (400 gram)
  • 2 paprika’s
  • 200 ml bouillon (of water)
  • peper en zout naar smaak
  • 2 flinke eetlepels crème fraïche

Instructies

  • Snij de ui in stukje en fruit deze kort in een kookpan, zorg dat de pan groot genoeg is voor alle ingrediënten samen. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak rondom aan, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
  • Voeg de tomatenblokjes, pasta, fijngesneden paprika, bouillon en peper en zout toe. Roer regelmatig door tot de pasta gaar is. Het meeste vocht is nu ook verdampt waardoor er alleen een tomatensaus overblijft. Voeg de crème fraîche toe en roer door de pasta, laat nog een minuutje pruttelen voordat je je pasta op de borden schept.
Tips

De crème fraîche kun je achterwege laten, maar het maakt de pasta net even wat romiger wat ik erg lekker vind.

Bewaren

2-3 dagen in de koelkast te bewaren.