Ga terug
+ servings
Chocolade-hazelnoot pancakes
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Chocolade-hazelnoot pancakes

Chocolade en hazelnoten zijn op zichzelf al een gouden combinatie, laat staan als je ze combineert. Deze chocolade-hazelnoot pancakes zijn dus een droomontbijt!
Porties: 4 stapels pancakes

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 30 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
  • 300 ml melk
  • 150 gram hazelnoten (gebrand)
  • 100 gram melk chocolate chips
  • 4 el chocoladepasta

Instructies

  • In een kom doe je de bloem, bakpoeder, baking soda, zout, cacaopoeder en suiker. Meng dit met een garde vast even door elkaar. In een ander kommetje kluts je de eieren, boter en melk vast door elkaar.
  • Voeg de natte en droge ingrediënten samen en mix met een garde tot één geheel. Hak de hazelnoten in stukjes en voeg 100 gram hiervan toe aan het beslag, samen met de chocolate chips. Spatel ze er doorheen.
  • Smelt een klein beetje boter in de pan en schep het beslag er in. Als de bovenkant van de pancakes iets droger wordt en belletjes begint te vertonen kun je hem omdraaien. Bak de pancakes aan beide kanten gaar. Ik gebruik altijd een ijslepel om het beslag in de pan te scheppen, maar je kunt ook twee eetlepels gebruiken.
  • Maak vier stapels van de pancakes en besmeer elke bovenste pancake met een eetlepel chocopasta. Verdeel hier de resterende hazelnoten overheen en serveer!
Tips
Als je de pancakes direct bakt en opeet, zijn de stukjes chocolade nog lekker gesmolten. Je kunt ze ook bewaren, dan worden de stukjes chocolade knapperig. Ook mega lekker!
Bewaren
Hier kun je trouwens meer lezen over het bewaren van pancakes.