Go Back

Banaan pannenkoekjes met chocoladedip

Combineer gebakken banaan met American pancakes en deze banaan pannenkoekjes met chocoladedip zijn geboren. Een niet te versmaden ontbijt!

Ingrediënten

Pancake beslag

  • 115 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 0,5 tl baking soda
  • 15 gram boter gesmolten
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 4 flinke bananen

Chocoladedip

  • 80 gram pure of melkchocolade
  • 40 ml melk of slagroom

Instructies

  • Begin met de dip. Snijd de chocolade in kleine stukjes. Verhit de melk (laat het niet koken), haal van de hittebron af en meng de chocolade erdoor. Roer totdat alle chocolade gesmolten is en zet de chocoladedip even opzij. Als je eenmaal klaar bent met de pannenkoekjes bakken, dan is de dip stevig genoeg.
  • Doe alle ingrediënten voor het pancake beslag (behalve de bananen) in een mengkom en mix dit goed door elkaar. Dit kan met de garde, maar ook met de mixer.
  • Snijd de bananen in schuine plakjes en leg ze klaar op een bord.
  • Verhit een koekenpan en smelt er wat boter in. Haal met een vork een plakje banaan door het beslag en bak aan twee kanten gaar in de koekenpan. Ik deed er ongeveer 6 - 8 tegelijk.
  • Herhaal tot alle plakjes banaan gebakken zijn en verdeel over het gewenste aantal borden. Serveer met de chocoladedip.
Tips

Je kunt ook chocolade(hazelnoot)pasta gebruiken om de chocoladedip te vervangen.

Bewaren

Het lekkerst om meteen te serveren. Bewaar maximaal twee dagen in de koelkast of tot drie maanden in de vriezer. Gebruik bakpapier om ervoor te zorgen dat de pannenkoekjes niet tegen elkaar aan gaan plakken.