Ga terug
+ servings

Plaattaart met spinazie en kip

Met een plaattaart kun je prima variëren en uitproberen. Deze plaattaart met spinazie en kip valt bij mij altijd erg goed in de smaak en waarschijnlijk ook bij jullie!
Porties: 2 tot 3 personen

Ingrediënten

  • rol vers bladerdeeg (of 6 plakjes uit de diepvries)
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 kipfilet
  • halve bol mozzarella
  • aantal cherry tomaatjes
  • handje geraspte kaas
  • handje pijnboompitten
  • zout en peper naar smaak
  • handje paneermeel

Instructies

  • Slink de spinazie in een pan met een beetje olie. Als alles is geslonken laat je de spinazie uitlekken in een vergiet. Bak de kip rondom aan en breng op smaak met zout en peper. De kip hoeft niet gaar te zijn, dit gaart straks verder in de oven.
  • Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Mijn bakplaat is net iets te klein voor de plak bladerdeeg, ik snij er dus een reep vanaf. Dit snij ik in dunne strookjes waar ik rondom een opstaand randje mee. Strooi een beetje paneermeel over de bodem
  • Druk indien nodig het verdere vocht uit de spinazie en verdeel deze over de bladerdeeg bodem. Het is belangrijk dat de spinazie niet te vochtig is, anders gaart de bodem niet goed. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de taart. Voeg nu ook de stukjes kip en gehalveerde tomaatjes toe. Als laatst strooi je er wat geraspte kaas en pijnboompitjes over.
  • Bak de plaattaart in 25-30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

De plaattaart is vers gebakken het lekkerste, maar je kunt deze ook prima 1-2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren en voor serveren weer even kort opwarmen in de oven.