Ga terug
+ servings

Bacon roomkaas spiralen

Je hebt maar vier ingrediënten nodig om deze smakelijk bacon roomkaas spiralen op tafel te toveren. Lekker als snack of bij de borrel.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • roomkaas
  • plakjes bacon
  • geraspte kaas

Instructies

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Eenmaal ontdooid plak je twee velletjes aan elkaar. Laat ongeveer een centimeter overlappen en druk goed vast met een vork. Doe dit ook met de twee andere plakjes. Je hebt nu twee langere stukken bladerdeeg waar je grotere spiralen van kunt maken.
  • Smeer een dun laagje roomkaas op het bladerdeeg en leg daar een paar plakjes bacon bovenop. Strooi wat geraspte kaas over de bacon en rol het bladerdeeg op. Begin aan de korte zijde.
  • Met een goed scherp mes snij je beide rollen in acht plakjes. Vervormt je rol teveel bij het snijden? Plaats ze dan even kort in de vriezer of -als je iets meer tijd hebt- een uurtje in de koelkast. Je zult zien dat het aansnijden dan veel beter gaat.
  • Leg de spiralen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 12-15 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

Deze hapjes zijn zowel warm als koud erg lekker. Heb je niet zoveel tijd en wil je het een en ander voorbereiden? Dat kan prima! Lees hier hoe je de hapjes bewaart en vervolgens weer opwarmt.