Ga terug
+ servings

Pizza twisters

Pizza, maar dan anders: pizza twisters. Ze zijn erg makkelijk om te maken en ontzettend lekker voor bij de borrel.
Porties: 8 (flinke) twisters

Ingrediënten

  • kant en klare pizzabodem op rol (of maak zelf volgens recept)
  • tomatensaus
  • geraspte kaas
  • salami

Instructies

  • Rol het deeg uit en leg op je werkblad, met een deegroller rol je het deeg in de lengte dun uit. Halveer het deeg en smeer tomatensaus op beide kanten. Op één stuk deeg hoef je maar een heel klein beetje te smeren, dat dient meer als plakmiddel. Op de andere helft kun je een iets dikker laagje smeren, maar gebruik zeker niet te veel.
  • Over de kant met de meeste saus strooi je een handje geraspte kaas, daarover verdeel je de plakjes salami. Leg het andere stuk deeg bovenop het belegde deel. Met een pizzaroller (of mes) snij je het deeg in repen. Maak ze zo smal of breed als je wilt, ik koos voor iets bredere repen en haalde er in totaal 8 uit.
  • Verplaats de repen naar een met bakpapier beklede bakplaat en draai beide uiteinden in tegenovergestelde richting zodat er een twister ontstaat.
  • Bak de pizza twisters in 12-14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Zowel koud als warm zijn deze pizza twisters heerlijk. Serveer ze bij een borrel (maak ze dan eventueel wat kleiner), bij de soep, als onderdeel van een buffet of gewoon omdat je er heel veel zin in hebt.

Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren. Ze kunnen ook prima worden ingevroren.