Ga terug
+ servings

Chocolate chip koeken met pecannoten en karamel

Chocolate chip koeken met witte chocolade, pecannoten en karamel. Lekkerder wordt het niet.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 gram bloem
  • snuf zout
  • 1 tl baking soda
  • 175 gram chocolate chips (witte chocolade)
  • 50 gram pecannoten fijngehakt
  • 25 gram karamelblokjes

Instructies

  • Klop boter en suiker tot een romige massa. Voeg het ei en de vanille-extract toe en mix tot deze zijn opgenomen.
  • Bloem, zout en baking soda kun je tegelijk toevoegen. Kneed tot een stevig deeg.
  • Kneed als laatst de chocolate chips, noten en karamelblokjes gelijkmatig door het deeg en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten.
  • Verdeel het deeg in 16 stukken en draai hier balletjes van. Leg ze op de bakplaat met voldoende tussenruimte en druk ze wat platter.
  • Bak de koeken in ongeveer 12-14 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) of tot de randen goudbruin kleuren. Laat enkele minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst.
Bewaren

De koeken zijn 1-2 weken houdbaar in een goed afgesloten verpakking.