Ga terug
+ servings

Chocolade-hazelnoot bananenbrood

Chocolade en hazelnoten zijn wat mij betreft een fantastische combinatie. Ook in een bananenbrood doen ze het heel erg goed.
Porties: 12 plakjes
25 cm cakeblik

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen ongeveer 300-350 gram
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram amandelmeel
  • 130 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 100 gram hazelnoten fijngehakt
  • extra: hazelnoten en chocolate chips (ter decoratie)

Instructies

  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
  • Voeg het amandelmeel, bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  • Voeg de hazelnoten toe en spatel deze door het beslag.
  • Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven (of met bakpapier bekleed) cakeblik. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm.
  • Strooi extra stukjes hazelnoot en chocolate chips over het bananenbrood heen.
  • Bak het bananenbrood in 40-45 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.
Tips

Voor een intensere chocoladesmaak voeg je nog iets meer cacaopoeder toe. Extra stukjes chocolade door het beslag kan natuurlijk ook.

Bewaren

Afgedekt 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast óf 3 maanden in de vriezer.