Go Back
+ servings

Lasagne

Met dit recept maak je deze ontzettend lekkere lasagne gewoon helemaal zelf. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze combinatie is zeker aan te raden!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram gehakt
  • zout en peper
  • Italiaanse kruiden
  • 2 paprika’s
  • 1 courgette
  • 3 tomaten
  • 600 gram tomatensaus
  • 9 lasagnebladen (zorg dat je genoeg hebt voor 3-4 lagen van lasagnebladen)
  • 1 bol mozzarella
  • 100-150 gram geraspte kaas

Instructies

  • Snipper de uien en pers de teentjes knoflook uit, fruit dit aan in een pan met een beetje olie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Ik voegde ook nog wat Italiaanse kruiden toe.
  • Snij de paprika’s, courgette en tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe aan het gehaktmengsel. Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel nog een paar minuutjes pruttelen op het vuur terwijl je het af en toe doorroert. Snij ondertussen de bol mozzarella in dunne plakjes en maak indien nodig de lasagnebladen op het juiste formaat zodat ze goed in de ovenschaal passen.
  • Tijd om de ovenschaal te vullen. Begin met een laagje van de saus, gevolgd door de bladen, dan een laagje saus, plakjes mozzarella, lasagnebladen, saus, bladen, saus en als laatst de geraspte kaas.
  • Zet de lasagne 45 minuten in de oven op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Wil je er helemaal een feestmaal van maken? Serveer de lasagne dan met stokbrood en lekkere (kruiden)kaasjes.
Bewaren

2-3 dagen houdbaar in de koelkast.