Ga terug
+ servings

Bruschetta

Klassieke bruschetta is zeker het proberen waard om zelf te maken. Het is namelijk helemaal niet moeilijk en hartstikke lekker!
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 1 ciabatta brood
  • 5 stevige rijpe tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • scheut olijfolie
  • handje verse basilicum
  • peper en zout

Instructies

  • Zet met een scherp mesje een kruisje aan de onderkant van de tomaten en dompel ze een minuut onder in kokend water. Nu kun je het velletje van de tomaten eenvoudig verwijderen. Verwijder de zaadlijsten en snij de tomaten in kleine blokjes. Snij de basilicum fijn en voeg samen met wat peper en zout toe aan de tomatenblokjes. Roer door zodat alles goed vermengd is.
  • Pers het teentje knoflook uit en doe dit samen met een scheut olijfolie in een kommetje. Roer door en laat even staan. Snijd de ciabatta in plakjes en leg deze op een bakplaat. Met een bakkwastje smeer je ze in met het olijfolie. Zet de plakjes ciabatta ongeveer 10 minuten in de oven op 180 °C zodat ze lekker knapperig worden.
  • Eenmaal uit de oven verdeel je het tomatenmengsel over de plakjes brood.
  • Plaats de bruschetta’s op een bord en serveer aan je gasten. Heerlijk als voor- of bijgerecht, maar ook voor een gezellige borrel zijn ze perfect!
Bewaren

Ik raad aan om de bruschetta niet al te lang van tevoren te maken zodat het brood knapperig blijft. Hooguit een uurtje van tevoren. De broodjes zelf kun je natuurlijk prima al een dag eerder afbakken.