Go Back
+ servings

Red velvet cake

Met dit recept voor red velvet cake maak je een prachtige plaattaart met cream cheese frosting en chocoladedecoraties.
Porties: 15 personen
Voor een vorm van ongeveer 18 x 25 cm

Ingrediënten

Instructies

  • Klop boter en suiker romig, voeg daarna de eieren een voor een toe en mix tot deze zijn opgenomen.
  • Maak een pasta/papje van de cacaopoeder, vanille-extract, kleurstof en eventueel een scheutje van de karnemelk. Roer goed door tot er een egale massa ontstaat. Voeg toe aan het botermengsel en mix tot deze volledig is opgenomen.
  • In een kom voeg je bloem, baking soda en zout samen, roer even kort door elkaar. Voeg de bloem en melk afwisselend en beetje bij beetje toe terwijl je blijft mixen.
  • Bekleed je bakvorm met bakpapier en stort het beslag erin, verdeel gelijkmatig in de vorm.
  • Bak de red velvet cake in ongeveer 40 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • Laat de cake volledig afkoelen voordat je gaat decoreren.

Topping

  • Terwijl de cake afkoelt, kun je wel alvast de cream cheese frosting maken.
  • Plaats de cake op een bord en verdeel hier de frosting overheen.
  • Daarna kun je los met decoreren. Ik begin altijd met de grootste dingen, in dit geval de frambozen. Daarna zijn de gemarmerde chocoladekrullen aan de beurt.
  • De ruby crispy pearls strooi je er als laatste overheen, gebruik zoveel je wilt.
Tips

Wil je een rodere cake? Halveer de hoeveelheid cacaopoeder dan (je gebruikt 20 gram in plaats van 40 gram). De chocoladesmaak is dan wel iets minder sterk aanwezig. Meer kleurstof is ook een optie uiteraard, maar in verhouding heb je dan wel veel meer nodig.

Bewaren

Afgedekt/verpakt in de koelkast 4 dagen te bewaren. Invriezen kan ook, dan is hij tot 3 maanden houdbaar.