Ga terug
+ servings

Pesto

Zorg dat je genoeg basilicum in huis hebt om deze pesto te maken. Je houdt een kaalgeplukt plantje over, maar ook ontzettend lekkere pesto!
Porties: 1 klein potje

Ingrediënten

  • 20 gram basilicum (alleen de blaadjes, dat is ongeveer een heel plantje)
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • snufje zout
  • 50 ml olijfolie

Instructies

  • Voor het maken van de pesto heb je een vijzel, staafmixer of keukenmachine nodig. Ik gebruikte zelf mijn keukenmachine. Rooster de pijnboompitten voor extra smaak en pers het knoflookteentje uit. Doe alle ingrediënten bij elkaar in het bakje en laat de machine draaien tot het een mooie gladde massa is.
  • That’s it! Kind kan de was doen 😉.
Tips

Vraag je je af hoe het met mijn kaalgeplukte basilicumplantje gaat? Ik heb alle steeltjes kortgeknipt en het potje in de vensterbank gezet. Eens kijken of mijn vingers groen genoeg zijn om er weer een mooi plantje van te maken 🙂

Bewaren

Bewaar de zelfgemaakte pesto in een schoon potje. Afgesloten in de koelkast kun je dit ongeveer een week bewaren.