Go Back
+ servings

Wraptaart

Mexicaanse wraptaart: een hartige taart gemaakt van wraps. Een leuke manier om een Mexicaanse maaltijd om te toveren tot hartige taart!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 grote tortilla’s (of 6 als je een hogere vorm hebt)
  • 1 ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 500 gram gehakt
  • 2 paprika’s (rood en groen)
  • 4 tomaten
  • 150 gram maïs
  • (gerookt) paprikapoeder
  • zout en peper
  • 200 gram crème fraîche
  • 150 gram geraspte kaas

Instructies

  • Snij de ui fijn en pers de knoflookteentjes uit, fruit deze samen in een pan met een klein scheutje olie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  • Ondertussen snij je de paprika en tomaten in blokjes. Voeg deze toe aan het gehaktmengsel, ook de maïs kan er nu bij. Breng het geheel op smaak met peper, zout, paprikapoeder en eventueel nog andere kruiden naar smaak.
  • In een ovenschaal leg je een tortilla op de bodem. Smeer hier een beetje crème fraîche op en schep er wat van het gehaktmengsel op. Op deze manier bouw je de lagen op tot je schaal vol zit (of tortilla’s op zijn. Eindig met een tortilla bovenop die je ook weer insmeert met crème fraîche, strooi hier de geraspte kaas overheen.
  • Bak de wraptaart in 40 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Serveer eventueel met zelfgemaakte guacamole, extra crème fraîche en tortilla chips.
Tips

Je zou ook een zakje met Mexicaanse kruiden kunnen gebruiken.

Bewaren

2-3 dagen te bewaren in de koelkast. Van tevoren wel weer even opwarmen.