Go Back
+ servings

Kip-kerrie quiche

Met de bekende kip-kerrie salade in gedachten ontwikkelde ik het recept voor de kip-kerrie quiche, een heerlijke hartige taart.
Porties: 4 personen
voor een 26 cm quiche- of springvorm

Ingrediënten

  • 1 quiche bodem (volgens recept)
  • 2-3 el paneermeel
  • 300 gram kipfilet
  • 2-3 stelen lente ui
  • 100 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • peper en zout
  • 3 tl kerriepoeder

Instructies

  • Maak het deeg volgens recept. Terwijl het in de koelkast ligt, kun je de vulling voorbereiden.
  • Snijd de kipfilets in blokjes en bak ze kort rondom aan. Snijd ook de lente ui fijn.
  • Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee, prik ook wat gaatjes in de bodem. Verdeel er wat paneermeel over.
  • Verspreid de blokjes kip en lente ui over de bodem. Verdeel er ook de geraspte kaas overheen.
  • In een kom klop je de eieren, crème fraîche, peper, zout en kerriepoeder door elkaar. Giet het mengsel over de vulling.
  • Bak de quiche in 30-35 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

Als je de quiche niet gelijk serveert kun je deze 2-3 dagen in de koelkast bewaren, goed ingepakt (eventueel per punt) blijft hij in de vriezer wel 3 maanden goed. Opwarmen doe je in ongeveer 15 minuten op 180 graden.