Ga terug
+ servings

Confetti cheesecake

Een vrolijke confetti cheesecake die zich perfect leent voor een verjaardag. Want waar confetti is, is iets te vieren!
Porties: 12 personen
Voor een 24 cm springvorm

Ingrediënten

Bodem

  • 300 gram (digestive) koekjes
  • 125 gram ongezouten roomboter

Cheesecake

  • 600 gram roomkaas
  • 180 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 125 gram zure room
  • 2 tl vanille-extract
  • 15 gram patentbloem
  • 3 el sprinkles naar keuze

Instructies

  • Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Maal de digestive koekjes fijn. Smelt de boter en roer de koekkruimels door de gesmolten boter tot een kruimelig en plakkerig mengsel. Stort het in een met bakpapier beklede springvorm en druk stevig aan tegen de bodem en de randen (ongeveer 3 cm hoog).
  • Maak de vulling, oftewel het beslag, voor de cheesecake. Klop de roomkaas en suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot deze zijn opgenomen. Roer de vanille-extract samen met de zure room en voeg al mixend toe. Voeg 15 gram bloem toe en klop tot een glad geheel, maar niet te lang.
  • Als laatste spatel je de sprinkles door het cheesecake beslag. Giet het beslag op de koekbodem en strijk glad met een spatel. Bak de confetti cheesecake in 60 minuten gaar op 150 °C in een voorverwarmde oven (boven- en onderwarmte).
  • Zet na het bakken de oven uit en laat de cheesecake afkoelen met de ovendeur op een kier. Zodra de cheesecake op kamertemperatuur is zet je deze in de koelkast en laat je deze minstens 4 uur opstijven.
  • Serveer de cheesecake met toeven slagroom en versier met extra sprinkles.

Tips

  • Kan jouw ovendeur niet op een kier blijven staan, stop er dan een houten pollepel tussen.
  • Extra smaakje geven aan de cheesecake? Smeer er dan een lekkere laag lemon curd overheen.
Bewaren

Voor 3-4 dagen in de koelkast. Invriezen kan ook. Verpak individuele punten goed in met folie bewaar voor maximaal 1 maand in de vriezer. Laat in de koelkast ontdooien.