Ga terug
+ servings

Spaanse aardappel tortilla uit de oven met spekjes

Serveer deze aardappel tortilla bij het avondeten of snijd er kleine blokjes van zodat het een tapas gerechtje is.
Porties: 2 -3 personen
voor een vorm van ongeveer 18 x 25 cm

Ingrediënten

  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 125 gram spekjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 600 gram aardappelschijfjes voorgegaard
  • 5 eieren (M)
  • handje verse peterselie fijngesneden
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  • Voeg de spekjes en paprika toe en bak deze kort mee. Doe hetzelfde met de aardappelschijfjes, 3-4 minuten meebakken is voldoende.
  • Schep het mengsel in een ovenschaal en verdeel gelijkmatig.
  • In een losse kom klop je de eieren met peterselie, peper en zout los. Giet over de aardappels heen.
  • Bak de aardappel tortilla in ongeveer 30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte). Je wilt dat het eimengsel in ieder geval helemaal gestold is.
Tips

Zowel warm als koud te serveren.

Bewaren

2 dagen afgedekt in de koelkast houdbaar.