Ga terug
+ servings

Meringue citroen kwarktaart

Je zou het misschien niet geloven, maar deze meringue citroen kwarktaart staat in een mum van tijd op tafel. En oh wat is hij lekker!
Porties: 12 personen

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Kwarktaart citroen
  • 500 gram magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 400 ml water
  • Dr. Oetker Meringue mix
  • 60 ml water

Extra nodig

  • mixer
  • 24 cm springvorm
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • gele/oranje kleurstof bijvoorbeeld van Dr. Oetker
  • Dr. Oetker decoratiebloemetjes

Instructies

  • Leg het velletje bakpapier op de bodem van je springvorm en klem de ring er omheen. Smelt de boter in het pannetje. Wanneer dit helemaal gesmolten is, voeg je de inhoud van het zakje voor de bodem toe. Roer goed door elkaar en doe de koekkruimels dan in de springvorm. Met de bolle kant van een lepel druk je de bodem stevig aan. Zet de springvorm in de koelkast.
  • Voor de taart zelf doe je het water samen met de taartmix in een kom, mix in een minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en ongeklopte slagroom toe en mix op een hoge stand in 2-3 minuten tot een mooie luchtige massa. Haal de bodem uit de koelkast en giet het kwarkmengsel erin. Met een spatel maak je de bovenkant mooi glad. Zet de taart nu minimaal 2,5 uur in de koelkast.
  • Terwijl de taart in de koelkast staat maak je de meringues. Doe de mix voor meringue en het water in een kom en roer even door elkaar met een vork. Pak dan de mixer en klop dit in ongeveer 4 minuten tot een mooie stijve massa. Knip het puntje van de spuitzak en plaats er een spuitmond in (zonder kan eventueel ook). Met een satéprikker kun je de kleurstof aan de binnenkant van de spuitzak aanbrengen, wees niet te zuinig anders zie je het niet. Ik zette één streep, maar je kunt ook meerdere strepen (in meerdere kleuren) maken.
  • Spuit mooie kleine toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Het is leuk om allerlei verschillende formaten te maken. Bak de schuimpjes in 60 minuten op 120 graden en laat ze daarna nog een tijdje staan in een dichte oven (maar zet de oven wel uit). Ik haalde ze eruit toen de kwarktaart na 2,5 goed stijf was.
  • Decoreer de taart pas vlak voor serveren met de schuimpjes, door het vocht uit de kwarktaart worden ze namelijk zachter na een tijdje. Plaats de schuimpjes bovenop de taart. Gebruik er zo veel als je zelf wilt, het is ook leuk om ze een beetje op te stapelen. Ik gebruikte zelf ook nog wat leuke ouwel bloemetjes van Dr. Oetker ter decoratie, zo krijg je gelijk zin in het voorjaar!
Bewaren

3-4 dagen in de koelkast te bewaren.