Ga terug
+ servings

Paasei sloffenbodem

Deze paasei sloffenbodem fleurt gelijk de hele paastafel op. En hij is hartstikke lekker, dus waarschijnlijk heel snel op!
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • half ei (de andere helft gebruik je voor de vulling)
  • snuf zout
  • rasp van een halve citroen
  • 280 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder

Vulling

Topping

Extra nodig

  • paasei sloffenring (hier te koop)
  • bakplaat
  • bakpapier
  • spuitzak (of 2 wegwerp zakken)
  • stervormige spuitmond

Instructies

  • Meng boter, suiker, ei, zout en citroenrasp door elkaar tot een romig geheel. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix tot een mooi deeg. Maak een plak van het deeg, verpak deze in keukenfolie en leg hem minstens een uur in de koelkast.
  • Rol de plak deeg uit tot ongeveer 1 centimeter dikte, ik doe dit vast op een vel bakpapier. Leg het vel met deeg op de bakplaat en steek met de sloffenring de bodem uit. Haal het overtollige deeg weg en vet de sloffenring in. Zet deze weer om het deeg heen. Je houdt wat deeg over, het is niet genoeg voor nog een taart, maar je kunt er wel wat lekkere koekjes van maken.
  • Maak het spijsmengsel door het ei door het spijs te kneden, zo kun je de spijs beter verwerken. Je kunt het op de bodem verdelen met een lepel, maar ik gebruik een spuitzak. Zorg dat je de buitenste rand van ongeveer 1 centimeter vrij laat van spijs.
  • Bak de slof in 25-30 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Na het bakken verwijder je direct de sloffenring en laat je de sloffenbodem helemaal afkoelen.
  • Voor de vulling maak je de banketbakkersroom volgens recept en klop je de slagroom op met de 2 el suiker.
  • Voeg aan deze slagroom een evenredige hoeveelheid banketbakkersroom toe en spatel rustig door elkaar. Vind je hem nog iets te slap? Voeg dan wat extra banketbakkersroom toe. Je hebt nu Zwitserse room gemaakt, vul er een spuitzak met kartel spuitmond mee.
  • Spuit de Zwitserse room op de sloffenbodem. Ik deed dit door allemaal kleine toefjes te maken. Maak het fruit schoon en snij de mango en aardbeien in kleine stukjes. Met het fruit versier je de sloffenbodem als een paasei. Wees creatief!
Bewaren

De paasei sloffenbodem bewaar je in de koelkast. De bodem is behoorlijk stevig, gebruik dus een goed scherp mes bij het aansnijden van de sloffen.