Ga terug
+ servings

Flammkuchen met prosciutto

Deze Flammkuchen met prosciutto is bij mij favoriet. Je kunt er namelijk zo lekker mee variëren en hij voordat je het weet staat hij al op tafel.
Porties: 1 grote flammkuchen (of 2 kleine)

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 4 gram instant gist
  • snuf zout
  • 180 ml lauwwarm water
  • 2 el olijfolie

Topping

  • 200 gram crème fraîche
  • 150 gram prosciutto
  • 1 rode ui
  • 1 bol mozzarella
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes
  • peper en zout naar smaak
  • rucola

Instructies

  • Doe de bloem, zout en gist in een kom. Voeg water en olie toe en kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg. Het deeg moet elastisch zijn, maar mag nog een heel klein beetje plakken.
  • Laat het deeg ongeveer een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Rol het deeg uit, ik doe dit gelijk op een vel bakpapier dat ik daarna gelijk op de bakplaat kan schuiven. Probeer het deeg zo dun mogelijk uit te rollen.
  • Smeer de crème fraîche gelijkmatig uit over het deeg. Beleg de flammkuchen met de plakjes prosciutto, stukjes mozzarella, uienringen en zongedroogde tomaatjes. Breng nog wat extra op smaak met peper en zout.
  • Bak de flammkuchen 15-18 minuten op 230 °C. Nadat de flammkuchen uit de oven komt verdeel je er wat rucola over.
Bewaren

Flammkuchen kun je gelijk serveren, maar je kunt het ook een dag eerder maken en voor gebruik opwarmen. De gebakken flammkuchen bewaar je dan (afgedekt) in de koelkast. Om hem op te warmen bak je hem 10-15 minuten op 230 °C.