Deze ontzettend lekkere bladerdeeg hapjes met gerookte zalm, roomkaas en verse dille heb je in een handomdraai gemaakt.
Porties: 21hapjes
Ingrediënten
3plakjesbladerdeeg
80gramroomkaas (naturel)
7gramverse dille
50gramgerookte zalm (plakjes)
Instructies
Haal de bladerdeeg plakjes uit de vriezer en laat ontdooien.
Doe de roomkaas in een kommetje. Snijd de dille fijn en meng door de roomkaas.
Smeer de plakjes bladerdeeg in met het roomkaasmengsel. Verdeel vervolgens de gerookte zalm over de bladerdeeg plakjes. Het zal ze niet helemaal bedekken, maar dat is prima.
Rol de plakjes op en snijd elk plakje in 7 spiralen. Leg elke spiraal op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de bladerdeeg hapjes in 14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Tips
Je kunt de roomkaas en de verse dille ook vervangen door een kant-en-klare kruidenroomkaas.
Bewaren
Bewaar de hapjes luchtdicht verpakt tot vier dagen in de koelkast. In dit artikel vind je meer informatie over hoe je bladerdeeg hapjes kunt bewaren en voorbereiden.