Ga terug
+ servings

Gerookte zalm bladerdeeg hapje

Deze ontzettend lekkere bladerdeeg hapjes met gerookte zalm, roomkaas en verse dille heb je in een handomdraai gemaakt.
Porties: 21 hapjes

Ingrediënten

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 80 gram roomkaas (naturel)
  • 7 gram verse dille
  • 50 gram gerookte zalm (plakjes)

Instructies

  • Haal de bladerdeeg plakjes uit de vriezer en laat ontdooien.
  • Doe de roomkaas in een kommetje. Snijd de dille fijn en meng door de roomkaas.
  • Smeer de plakjes bladerdeeg in met het roomkaasmengsel. Verdeel vervolgens de gerookte zalm over de bladerdeeg plakjes. Het zal ze niet helemaal bedekken, maar dat is prima.
  • Rol de plakjes op en snijd elk plakje in 7 spiralen. Leg elke spiraal op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de bladerdeeg hapjes in 14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Je kunt de roomkaas en de verse dille ook vervangen door een kant-en-klare kruidenroomkaas.

Bewaren

Bewaar de hapjes luchtdicht verpakt tot vier dagen in de koelkast. In dit artikel vind je meer informatie over hoe je bladerdeeg hapjes kunt bewaren en voorbereiden.