Go Back
+ servings

Paaseitjes fudge

Paaseitjes verwerken in je baksels? Dat is een hartstikke goed idee! Kijk maar naar deze paaseitjes fudge. Om te smullen!
Porties: 40 blokjes fudge

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 340 gram melkchocolade
  • 1 tl vanille extract
  • 1-2 zakjes paaseitjes

Instructies

  • Bekleed als eerst een kleine ovenschaal van ongeveer 16×24 centimeter met bakpapier. Haal ook alvast de papiertjes van de paaseitjes af. Doe de gecondenseerde melk, chocolade en vanille extract in een pannetje. Zet deze op een laag vuur en blijf roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten.
  • Giet de chocolademassa in de ovenschaal en duw de paaseitjes zachtjes in de fudge. Verplaats ze niet meer en druk ze ook niet harder aan. De eitjes smelten door de warmte, maar als je er vanaf blijft zullen ze wel hun vorm behouden door de stevige fudge die er omheen zit.
  • Laat de fudge zo’n 3 uur afkoelen en stollen, dat kan ook (afgedekt) in de koelkast. Daarna kun je de fudge in blokjes snijden.
Tips

Je kunt kiezen welke paaseitjes gebruikt, dat maakt niet zoveel uit. Ik koos voor witte Hema eitjes met een vulling van bramen.

Omdat de paaseitjes een stuk harder zijn dan de fudge zelf, is het handig om je mes in heet water te dopen voordat je de fudge in blokjes snijdt. Je zult zien dat dit veel gemakkelijker gaat.

Bewaren

De paaseitjes fudge bewaar je in een afgesloten bakje in de koelkast, dan blijft het ongeveer een week goed.