Ga terug
+ servings

Bosbessen bladerdeeg hapjes

Deze bosbessen bladerdeeg hapjes zijn makkelijk om te maken en vooral erg lekker. Kleine hapjes met een frisse vulling!
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • bakje bosbessen
  • ei (geklutst)
  • fijne kristalsuiker

Instructies

  • Snij de rol bladerdeeg in 12 gelijke rechthoekjes, over de brede kant haalde ik er 4 uit en over de smalle kant 3. Zo heb je een beetje een idee hoe je moet snijden. Verdeel elk rechthoekje in gedachten even in twee helften, op één helft zet je met een mesje een paar inkepingen. Op de andere helft plaats je een paar bosbessen.
  • Vouw de helft met inkepingen over de kant met bosbessen heen en druk de zijkanten dicht met een vork. Leg de bladerdeeg hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met het geklutste eitje. Strooi dan nog een beetje suiker over de hapjes heen.
  • Bak de bosbessen hapjes in 12-14 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Ik maakte deze hapjes met bosbessen, maar je kunt natuurlijk ook ander (diepvries)fruit gebruiken. Of maak een mix van verschillende soorten fruit, ook erg lekker!

Bewaren

Meer over het voorbereiden en bewaren van bladerdeeg hapjes lees je hier.