Ga terug
+ servings

Milka chocolade muffins

Muffins met chocolade zijn natuurlijk hartstikke lekker en zéker met de verschillende Milka repen. Je hebt deze Milka chocolade muffins in een mum van tijd op tafel staan.
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille extract
  • 150 gram Milka chocolade (reep/repen naar keuze)

Instructies

  • Voeg de droge ingrediënten -suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, zout- samen in een kom en roer even door. In een andere kom doe je de eieren, melk, zonnebloemolie en vanille extract. Klop dit met een garde door elkaar. Voeg de droge ingrediënten toe en spatel dit tot een mooi beslag, het mag nog iets klonterig zijn.
  • Hak de chocolade in stukjes met een scherp mes en voeg toe aan het beslag, spatel het er gelijkmatig doorheen. Verdeel het beslag over de vormpjes met een (ijs)lepel. Ze mogen lekker vol zitten. Strooi eventueel wat extra (of achtergehouden) chocolade over de muffins voordat je ze in de oven schuift.
  • Bak de muffins in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

Alles over het bewaren van de muffins lees je hier.