Go Back

Baba ganoush

Een heerlijke Midden-Oosterse aubergine dip: baba ganoush. In Jordanië heb ik dit talloze keren gegeten en ik bleef ervan smullen.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • scheut olijfolie
  • 0,5 tl komijn
  • 2 el tahin
  • 0,5 tl (gerookte) paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 el citroensap
  • peper en zout
  • peterselie ter garnering

Instructies

  • Halveer de aubergine over de lengte. Snijd de twee helften kruislings in en leg ze op een bakplaat, witte kant naar boven.
  • Smeer de aubergines in met olijfolie, strooi de komijn erover.
  • Rooster de aubergines in 30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Schraap de aubergines leeg en doe dit in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten -behalve de peterselie- toe en gebruik een staafmixer (of foodprocessor) om alles door elkaar te mixen. Naar smaak kun je nog extra kruiden en specerijen toevoegen.
  • Schep de baba ganoush in een schaaltje en garneer met wat extra olijfolie, paprikapoeder en uiteraard de peterselie.
Bewaren

In een afgesloten verpakking in de koekast ongeveer 4 dagen houdbaar.