Go Back
+ servings

Pizzabodem

Met dit basisrecept voor pizzabodem maak je de lekkerste dunne, knapperige pizzabodem helemaal zelf in je eigen oven.
Porties: 2 stuks van ongeveer 25-30 cm

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 7 gram droge gist (1 zakje)
  • snuf zout
  • 2 el olijfolie
  • 160 ml lauwwarm water

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kom en mix het in 10-15 minuten tot een mooi soepel deeg. Kneed met de hand nog even verder tot je er een vliesje van kunt trekken. Daarvoor neem je een klein balletje deeg en trek het voorzichtig uit elkaar. Het moet een beetje lijken op een stukje kauwgum dat steeds dunner en transparanter wordt, maar niet stuk scheurt.
  • Vet een kom licht in met olie en plaats de bal deeg in de kom. Dek deze af met een schone theedoek en zet op een warme plek. Laat zo’n 30-45 minuten rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.
  • Verdeel het deeg in 2 delen en rol uit tot een mooie dunne bodem. Het maakt niet uit of dit nu rond of rechthoekig is.
  • Ik bak de pizza zelf op een met bakpapier beklede bakplaat, maar je kunt ook een pizzasteen gebruiken.
  • Beleg de pizza met tomatensaus en toppings naar keuze. Bak hem in 14-16 minuten goudbruin en knapperig op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Wanneer voorgebakken tot een dag te bewaren. Het deeg kan je ook invriezen, dan tot 3 maanden te bewaren.