Ga terug
+ servings

Polka dot chocolade taart

Een heerlijke én vrolijke chocoladetaart waar je waarschijnlijk niet van af kunt blijven: Polka dot chocolade taart. Zeker uitproberen!
Porties: 12 personen (20 cm doorsnede)

Ingrediënten

  • 90 gram bloem
  • 90 gram maïzena
  • 2 el cacao
  • 6 eieren (gesplitst)
  • 180 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 2 el warm water

Vulling + decoratie

  • 1 portie botercrème (volgens recept)
  • 5 el hazelnootpasta
  • verschillende kleuren fondant voor de polka dots

Instructies

  • Om het chocoladebiscuit te maken zeef en meng je de bloem, maïzena en cacao in een kom. Klop de eiwitten stijf met 60 gram suiker en het water. In een andere kom doe je de eidooiers en de rest van de suiker, mix tot een schuimig mengsel. Voeg de eiwitten toe aan het eidooier mengsel en zeef beetje bij beetje het bloemmengsel bij de eieren en spatel dit rustig door elkaar.
  • Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm. Bak het chocoladebiscuit in 40 minuten gaar op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Terwijl het biscuit in de oven staat kun je de botercrème maken volgens recept. Als deze klaar is roer je de hazelnootpasta erdoor tot je een mooie egale crème hebt.
  • Wanneer het biscuit volledig is afgekoeld snij je deze horizontaal 2 keer door zodat je 3 lagen biscuit hebt. Leg de eerste plak biscuit op een bord of taartplateau en smeer er wat van je hazelnootcrème op, leg de tweede plak biscuit erop en smeer ook hier de crème op. Plaats de laatste laag op de taart en smeer de taart rondom en bovenop af met de resterende botercrème.
  • Zet de taart in de koelkast zodat hij wat steviger kan worden. Je kunt hem zo laten, maar je kunt hem ook decoreren. Ik deed dit met fondant, maar je zou bijvoorbeeld ook rondom gehakte hazelnoten tegen de taart aan kunnen drukken. Voor de fondant stippen rol je fondant in kleuren naar keuze uit en steek je met een kleine ronde uitsteker stippen uit. Als je genoeg cirkels hebt haal je de taart uit de koelkast en druk je de decoratie rondom tegen de taart aan.
  • De vlaggetjes bovenop maakte ik van twee rietjes, bakers twine en lettervlaggetjes (sorry, het linkje van die printables bestaat niet meer, maar er zijn genoeg andere te vinden).
Bewaren

De taart kan je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat de taart in een afgesloten doos zit of onder een stolp of iets dergelijks.