Ga terug
+ servings

Rondo's

Niet moeilijk om te maken en hartstikke lekker: rondo's. Standaard hebben rondo's een spijsvulling, dus zijn deze lekkere koeken ook gevuld met spijs.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 160 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Vulling + decoratie

Extra nodig

Instructies

  • In een kom voeg je de suiker, boter, bloem, bakpoeder en zout samen. Mix dit tot een mooi deeg en verpak het in keukenfolie. Leg het minstens een uur in de koelkast.
  • Ondertussen voeg je de helft van het ei toe aan de amandelspijs, kneed (of mix) tot een egale massa. Je spuit het straks met een spuitzak in de rondo’s, dus als je denkt dat het nog wat te dik is kun je een beetje water toevoegen.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol het op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van ongeveer 5 millimeter. Ik gebruikte een uitsteker die even groot is als de bakringen om de stukjes deeg uit te steken. Je kunt eventueel ook de ringen zelf of een glas gebruiken. Leg in elke bakring een plakje deeg. Pak de spuitzak en spuit een laagje van het spijs mengsel in het midden, laat rondom ongeveer een centimeter vrij. Leg het tweede plakje deeg bovenop de vulling en druk de randjes zachtjes aan.
  • Bestrijk de rondo’s met de andere helft van het ei en leg op elke koek 3 amandelen. Mocht je de bakringen er tussendoor afgehaald hebben, plaats ze dan nu weer terug.
  • Bak de rondo’s in 20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Laat ze een paar minuten afkoelen in de ringen en druk ze er dan voorzichtig uit.
Bewaren

Ik kan mij niet voorstellen dat je ze wilt bewaren (hier waren ze zo op), maar mocht jij je wel kunnen inhouden kun je ze het best in een trommel doen.