Ga terug
+ servings

Bosvruchten cheesecake brownie

Deze bosvruchten cheesecake brownie is echt om te smullen. De chocolade brownie gaat perfect samen met de fruitige en romige cheesecake laag en zorgt ervoor dat dit baksel een guilty pleasure is!
Porties: 16 stukjes (20x20 cm bakvorm)

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne tafelsuiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram pure chocolade
  • 1 el stroop
  • 2 eieren (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder

Cheesecake laag

  • 200 gram roomkaas
  • 1 ei (M)
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram rood diepvriesfruit

Instructies

  • Doe de boter, beide soorten suiker, chocola en stroop in een pannetje. Zet het op een laag vuur en roer door totdat alles gesmolten is. Laat het mengsel afkoelen.
  • In een kom klop je de eieren met het vanille extract schuimig. Voeg hier het afgekoelde chocolade mengsel aan toe en mix tot een gladde massa. Voeg ook bloem, cacao poeder en bakpoeder toe en mix tot een mooi beslag. Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en strijk het met een spatel glad.
  • Maak het cheesecake mengsel door de roomkaas een beetje los te roeren. Voeg het ei, de suiker en vanille extract toe en roer tot een glad mengsel. Giet het over de brownie heen en verdeel gelijkmatig in de vorm. Strooi het bevroren fruit over de brownie.
  • Bak de cheesecake brownie in 40 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt want deze brownie is smeuïger dan smeuïg met de cheesecake laag.
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren.