Ga terug
–+ servings

Aardbei sinaasappel ijsjes

Met overgebleven rijp fruit kun je de lekkerste dingen maken. Denk aan smoothies, maar ook ijsjes. Zoals deze aardbei sinaasappel ijsjes.
Porties: 4 ijsjes

Ingrediënten

  • 150 gram aardbeien
  • 150 ml sinaasappelsap

Instructies

  • Doe de aardbeien en het sinaasappelsap in een blender en mix het tot een gladde massa, je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken.
  • Ik gebruik zelf een Zoku ijsmaker, als jij die ook hebt haal je de ijsmaker uit de vriezer en steekt je de stokjes erin. Giet het mengsel tot de vullijn in de vormpjes en wacht tot de ijsjes helemaal bevroren zijn. Haal ze met het hulpstuk uit de mal en bewaar ze in de vriezer.
Tips

Geen Zoku in huis? Je kunt ook andere ijsvormpjes gebruiken. Giet het mengsel in de vormpjes, steek de stokjes erin en zet de vorm in de vriezer. Laat hem hier minstens 4-6 uur staan tot de ijsjes helemaal bevroren zijn.

Bewaren

Hier kun je lezen hoe ik de ijsjes graag bewaar.