Go Back
+ servings

Volkoren pizza met gemarineerde kip

Het voordeel van zelf pizza maken is dat je het met alles kan beleggen wat je zelf wilt. Deze volkoren pizza met gemarineerde kip is ook een echte aanrader wat mij betreft!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pak Koopmans Volkoren Pizzabodem
  • 240 ml koud water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram tomatensaus

Beleg

  • 1 kipfilet (in reepjes)
  • scheutje olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder + 1 tl cayenne peper
  • 1 bol mozzarella
  • 4-6 plakjes parmaham
  • 2 halve paprika’s (in reepjes (groen en geel))
  • handje cherry tomaatjes
  • handje geraspte kaas
  • Parmezaanse kaas (voor na het bakken)

Instructies

  • Snij de kipfilet in reepjes en doe deze in een kom met een scheutje olijfolie, paprikapoeder en cayennepeper. Roer goed door en zet de kip even in de koelkast. Bereid ook de overige toppings vast voor. Snij de paprika in reepjes, de mozzarella in blokjes en halveer de cherry tomaatjes.
  • Doe de pizzabodem mix in een kom en voeg het water en de olijfolie toe, mix tot een mooi soepel deeg en kneed het nog even kort met de hand door. Je kunt de pizza bodem uitrollen, maar je kunt het ook met de hand in de juiste vorm drukken. Dat laatste deed ik. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bekleed de gehele bodem met het deeg.
  • Verdeel de tomatensaus over de bodem, ik heb gewoon een pot pastasaus gebruikt. Die kun je ook nog eens in smaak naar keuze kopen.
  • Haal de kipreepjes uit de koelkast en bak ze kort aan in een pan. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, dat gebeurt straks wel in de oven. Verdeel de kipreepjes over de pizzabodem. Doe hetzelfde met de overige toppings. De plakjes parmaham scheur ik altijd even in kleinere stukjes. Eindig met de geraspte kaas en schuif de pizza in de oven.
  • Bak de pizza in 25 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte).
  • Als je de pizza uit de oven haalt strooi je nog wat snippers Parmezaanse kaas over de pizza heen en dan kun je aan tafel.
Tips

Ik houd bij plaatpizza’s van een dikke bodem, als je liever een dunne bodem hebt kun je er ook prima twee kleine plaatpizza’s van maken (of 1 grote, hangt er maar net vanaf hoe groot jouw bakplaat is).

Bewaren

Tot twee dagen in de koelkast (afgedekt) te bewaren, wel weer even opnieuw opwarmen.