Ga terug
+ servings

Nutella Oreo croissants

Twee heerlijke smaken die samen komen in één croissant. Dát is nog eens een feestje in je mond! Deze Nutella Oreo croissants zijn echt een aanrader om uit te proberen.
Porties: 6 croissants

Ingrediënten

  • blikje croissantdeeg
  • 6 tl Nutella
  • 6 Oreo’s
  • 1 ei (om af te smeren)

Instructies

  • Het maken van deze croissants is niet moeilijk. Haal het deeg uit het blikje, rol het uit en snij de driehoeken met behulp van de stippellijn. Zet aan de smalle kant van de driehoek in het midden een inkeping, zo rol je ze straks makkelijker op.
  • Smeer op elk stuk deeg een theelepel Nutella gelijkmatig uit, laat de randjes vrij. Verkruimel de Oreo’s en verdeel deze ook over het deeg. Houd wat kruimels over om straks de croissants mee te decoreren.
  • Rol de croissants op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer ze in met een geklutst eitje en strooi de overige koekkruimels erover.
  • Bak de croissants in 14 minuten gaar en goudbruin op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Eenmaal belegd zijn de croissants vers het lekkerst. Bewaar ze niet langer dan 1-2 dagen en geef ze (optioneel) even een oppepper in de oven voor serveren.