Go Back

Stracciatella ijs

Maak zelf je stracciatella ijs met slechts 6 ingrediënten. Ik heb zelf nog nooit zulk lekker stracciatella ijs gegeten.
Voor 4-6 personen

Ingrediënten

  • 250 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • merg van 1 vanillestokje
  • 3 eidooiers
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram pure chocolade fijngehakt

Instructies

  • Doe melk, slagroom en het merg van het vanillestokje in een pannetje en breng aan de kook.
  • Ondertussen klop je de eidooiers en suiker in een kom door elkaar.
  • Als het melkmengsel net kookt, giet je de helft in de kom. Roer goed door en giet dan het mengsel weer terug in de pan.
  • Verhit nog enkele minuten zodat het wat meer kan binden.
  • Giet het mengsel door een zeef en zet het een nacht in de koelkast zodat de smaken goed door kunnen trekken.
  • Zorg ook dat de kom van je ijsmaker in de vriezer is gezet!
  • De volgende dag giet je het ijsmengsel in de ijsmaker, laat ongeveer 20 minuten draaien.
  • Op het eind voeg je de stukjes chocolade toe, laat nog heel even draaien. Daarna schep je het ijs in een bak. Zet in de vriezer om verder op te laten stijven.

Tips

 
  • Doe de restanten van het vanillestokje in een pot met suiker om zelf vanillesuiker te maken.
  • Geen ijsmaker in huis? Je kunt het mengsel ook zo in de vriezer zetten, dan moet je het wel minimaal 4 uur lang ieder half uur doorroeren (dit is om te zorgen dat het romig wordt).
 
Bewaren

In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.