Doe bloem, bakpoeder en zout in een kom. Roer door elkaar en zet even opzij.
Doe 150 gram van de suiker in een kom met de eidooiers en mix in een paar minuten tot een licht en schuimig mengsel.
Voeg de melk en vanille-extract toe en mix op een lage stand door. Dit gehele mengsel giet je bij het bloemmengsel. Mix rustig tot een egaal beslag.
Pak een tweede kom en ontvet deze indien nodig. Doe hier de resterende 50 gram suiker met de eiwitten in. Mix in een paar minuten op een hoge stand tot het stijf is.
Doe de meringue bij het beslag en spatel rustig en voorzichtig door tot het helemaal is opgenomen.
Stort het beslag in een met ingevette en met bloem bestoven bakvorm (het is handig om een velletje bakpapier op de bodem te leggen).
Bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Laat de cake een paar minuten in de vorm afkoelen, stort daarna op een bord om helemaal af te laten koelen.
melkmengsel + topping
Als de cake is afgekoeld roer je in een maatbeker de drie soorten melk door elkaar. Prik allemaal gaatjes in de cake en giet het melkmengsel er in delen overheen.
Als het eerste deel is opgenomen door de cake voeg je weer meer toe. Ga zo door tot je 2/3 van het mengsel hebt gebruikt. Zelf stopte ik op dit punt met toevoegen van meer melk, maar het kan wel in kleine beetjes. Je houdt sowieso iets over, maar dat is niet erg.
Laat de cake zeker een uur staan, vocht dat nog op het bord ligt zal in de tussentijd opgenomen worden door de cake.
Als je tevreden bent over de cake, kun je de topping maken. Klop slagroom met vanillesuiker stijf.
Smeer de cake in met de slagroom en decoreer met de frambozen en blauwe bessen.