Ga terug
+ servings

Appel-bramen crumble

Deze frisse fruitige appel-bramen crumble is om je vingers bij af te likken. Heerlijk als toetje, maar het kan ook prima als ontbijt.
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram bramen
  • 70 gram appel (in blokjes)
  • 35 gram fijne kristalsuiker
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 35 gram bloem
  • snufje zout

Instructies

  • De stukjes appel en de bramen roer je door elkaar. Als je het wat zoeter wilt, kun je er wat suiker doorroeren. schep het fruit in een klein ovenschaaltje.
  • In een aparte kom kneed je de suiker, boter, bloem en het snufje zout met je handen tot een kruimelig deeg. Verdeel de kruimels over het fruit.
  • Zet de crumble 20 minuten in de oven op 200 °C (boven- en onderwarmte), of tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Tips

Kijk uit voor je je eerste hap neemt, het is heet! Laat het dus rustig even staan voordat je begint. Ook lekker: er een bolletje ijs bij serveren.

Bewaren

De crumble blijft 4-5 dagen in een gesloten verpakking goed.