Ga terug
+ servings

Frambozen-citroen pancakes

Een super simpel recept, maar oh zo lekker: frambozen-citroen pancakes. Lekker fris en daarom erg geschikt als ontbijt maar ook zeker als toetje.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 230 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eieren (M)
  • 300 ml melk
  • 150 gram frambozen (vers of diepvries)

Instructies

  • Neem een kom en doe hier de droge ingrediënten in: bloem, bakpoeder, baking soda, zout, suiker en citroenrasp. Roer vast even met een spatel door elkaar. Voeg dan de natte ingrediënten toe: eieren en melk. Neem een garde (of spatel) om het vlot tot een mooi beslag te kloppen. Pancake beslag is altijd dikker dan ‘normaal’ pannenkoekenbeslag, en ook een paar klontjes zijn niet erg. Als laatst voeg je de frambozen toe die je door het beslag spatelt.
  • Smelt een klein beetje boter in de pan en schep het beslag er in. Als de bovenkant van de pancakes iets droger wordt en belletjes begint te vertonen kun je hem omdraaien. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin. Ik gebruik altijd een ijslepel om het beslag in de pan te scheppen.
Tips

Ik serveerde de pancakes met wat extra (bevroren) frambozen en strooide er later ook nog wat poedersuiker over. Heerlijk!

Bewaren

In de koelkast tot 2 dagen te bewaren.