Go Back
+ servings

Spinazie-feta spiralen

Ik ben dol op bladerdeeg hapjes en deze spinazie-feta spiralen zijn ook een heerlijke combinatie. Ze zijn erg eenvoudig en staan zo op tafel!
Porties: 25 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (± 40 x 24 cm)
  • 300 gram spinazie (diepvries)
  • 75 gram feta
  • beetje paneermeel
  • sesamzaadjes
  • ei (om in te smeren)

Instructies

  • Haal de spinazie ruim van tevoren uit de vriezer en laat dit in een zeef ontdooien. Zo kan het eerste vocht er vast uitlopen. Wanneer het ontdooit is, druk je met een spatel zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Als je het lastig vind om het eruit te drukken, kun je het eventueel ook met je handen eruit knijpen.
  • Rol dan je bladerdeeg uit en strooi en een klein beetje paneermeel overheen, dit om je hapjes zo knapperig mogelijk te krijgen. Daarna kun je de spinazie verdelen over het bladerdeeg.
  • Verkruimel ook de feta en strooi dit over de spinazie. Rol je bladerdeeg vanaf de brede kant op, doe dit niet te strak en druk de naad met een vork dicht.
  • Snij met een mes de rol in plakjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer de hapjes in met een geklutst ei en strooi tot slot nog wat sesamzaadjes over de spiralen.
  • Bak de spinazie-feta hapjes in 14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Bladerdeeg hapjes kun je prima op voorhand maken. Ze worden wel wat minder knapperig, maar als je ze even opwarmt in de oven is dat ook opgelost. In dit artikel geef ik je er wat meer informatie over, ook hoe je ze kunt voorbereiden en bewaren.