Go Back
+ servings

Lemon bars

Dol op citroen? Dan zullen deze lemon bars ook wel in de smaak vallen. Deze heerlijke smeuïge repen zijn perfect bij een high tea, maar ook bij een picknick of gewoon als toetje.
Porties: 15 stukjes (voor een vorm van ongeveer 20x30 cm)

Ingrediënten

Koekbodem

  • 240 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 260 gram bloem

Citroenlaag

  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 30 gram bloem
  • 4 eieren (M)
  • rasp van 2 citroen
  • sap van 2 citroenen (ongeveer 120 ml sap)

Decoratie

  • poedersuiker

Instructies

  • Begin met het maken van de koekbodem. Doe de boter, suiker en bloem in een kom en mix tot tot een mooi deeg. Bekleed je bakvorm met bakpapier, en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem
  • Bak de koekbodem in 25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Terwijl de koekbodem in de oven staat, kun je gelijk verder met de citroenlaag. Doe alle ingrediënten in een kom en roer met een garde tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel nu rusten tot de koekbodem klaar is.
  • Haal de bodem uit de oven en giet het citroenmengsel er overheen. Schuif de bakvorm weer terug in de oven.
  • Bak de lemon bars in 20-25 minuten op 180 °C. De citroenlaag moet stevig zijn, maar niet keihard.
  • Laat de citroen koek helemaal afkoelen voordat je hem in blokjes snijdt. Strooi er voor serveren nog wat poedersuiker overheen, zo zien ze er gelijk een stuk mooier uit.
Tips

Dol op lemon curd? Dan raad ik je aan om deze lemon bars zeker eens te maken, ze zijn zalig!

Bewaren

In een afgesloten trommel tot 4 dagen houdbaar.