Go Back
+ servings

Italiaanse plaattaart met courgette

Deze Italiaanse plaattaart met courgette is ontzettend lekker voor het avondeten. Met de topping kun je natuurlijk prima variëren!
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 el crème fraîche
  • 2 tl groene pesto
  • 1 tomaat
  • halve courgette
  • halve rode ui
  • halve rode paprika
  • 2-3 plakken parmaham
  • handje Parmezaanse kaas (geraspt)
  • peper en zout

Instructies

  • Rol het bladerdeeg uit en vouw de randjes een centimeter om naar binnen. Roer de crème fraîche en pesto door elkaar en smeer dit op de bodem van de plaattaart.
  • Snij de tomaat, courgette, ui en paprika in plakjes/stukjes. Beleg hier het bladerdeeg mee. Scheur de plakjes parmaham in stukken en verdeel deze over de plaattaart. Strooi de Parmezaanse kaas er ook over, net als een beetje peper en zout.
  • Bak de plaattaart in 25-30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Snij de plaattaart in stukken en serveer gelijk, eventueel met een salade erbij.
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren. In de vriezer tot 2 maanden.