Ga terug
+ servings

Stroopwafel truffels

Met stroopwafel kruimels kun je ontzettend lekkere stroopwafel truffels maken. De karamelblokjes maken het nóg lekkerder en het zal me niet verbazen als je er niet vanaf kunt blijven!
Porties: 14 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram stroopwafel kruimels
  • 100 gram MonChou (1 pakje)
  • 60 gram karamelblokjes
  • 250 gram witte chocolade

Instructies

  • Het maken van dit soort truffels is niet moeilijk. Doe alle koekkruimels in een blender of hakmolentje en mix tot hele fijne kruimels.
  • Voeg de MonChou toe en kneed dit door de kruimels, er ontstaat nu een soort deeg. Kneed dan ook de blokjes karamel erdoor. Als je geen kleine stukjes karamel kunt vinden, kun je ook grote blokjes in kleine stukjes snijden.
  • Draai balletjes van dit ‘deeg’ en leg ze op een bord in de koelkast. Als ze lekker stevig zijn, dan smelt je de chocolade. Smelt twee derde van de chocola au bain marie. Als dat gesmolten is, haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Roer door tot dit ook helemaal gesmolten is.
  • Haal de truffels uit de koelkast en dip deze een voor een in de chocola. In dit artikel heb ik wat handige tips voor het dippen van je truffels.
  • Na het dippen leg je bovenop een paar kleine stukjes stroopwafel kruimels. Laat de chocola helemaal uitharden voor je de truffels serveert.
Bewaren

Meer weten over het bewaren van de truffels? Lees dan dit artikel op Handige Baktips. Al waren die tips hier niet nodig, ze waren zo op!