Ga terug
+ servings

Mini perzik kruimelmuffins

Deze smaakvolle mini perzik kruimelmuffins zijn perfect voor bij de high tea, maar ook als toetje zijn ze erg geschikt. Het kruimellaagje op de muffins zorgt voor een lekkere knapperige bite.
Porties: 20 minimuffins

Ingrediënten

  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl baking soda
  • snufje zout
  • 1 ei (M)
  • 125 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille extract
  • halve perzik

Kruimel topping

  • 35 gram fijne kristalsuiker
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 35 gram bloem
  • snufje zout

Instructies

  • Het maken van muffins is simpel. Om te beginnen neem je twee kommen. In de ene kom doe je de droge ingrediënten bij elkaar, dit is de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda en zout. In de andere kom doe je de natte ingrediënten -ei, melk, olie, vanille extract- bijelkaar. Roer de inhoud van beide kommen eerst los van elkaar goed door. Voeg ze dan samen en roer door tot een mooi beslag. Er mogen nog wat klontjes in zitten.
  • Neem dan de halve perzik en snij deze in kleine blokjes. Spatel ze door het beslag heen. Verdeel het beslag over de vormpjes in de mini cupcake vorm.
  • Maak nu het kruimeldeeg. Doe suiker, boter, bloem en zout in een kom en kneed dit met de hand tot een kruimelig geheel. Strooi de kruimels over de muffins.
  • Bak de mini perzik kruimelmuffins in 12-15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • That’s it! De mini muffins zijn klaar om op tafel te zetten. Bij een high tea zoals ik deed, of gewoon als hapje op een gezellig feestje.
Tips

Als je dit recept wilt gebruiken om grote (normaal formaat) muffins te maken, dan bak je ze in 20 minuten op 200 °C. Met dit recept maak je er ongeveer 5, maar verdubbel de ingrediënten gerust.

Bewaren

Twee weken houdbaar in een goed afgesloten trommel.