Ga terug
+ servings

Aardappelgratin

Zelfgemaakte aardappelgratin is zeker om te smullen. Het scheelt dat dit gerecht helemaal niet moeilijk is om te maken!
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 450 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • ongezouten roomboter (om in te vetten)
  • 150 ml slagroom
  • 150 ml melk
  • 1 ei (M)
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 70 gram geraspte kaas

Instructies

  • Ik ben voor gemak gegaan en kocht gewoon een zakje met voorgekookte schijfjes aardappel. Als jij iets minder lui bent dan ik, dan kook je de aardappelen eerst zelf even voor en snijd je ze in plakjes. Die schijfjes doe je in een ingevette ovenschaal, het formaat schaal maakt niet uit, als ze maar passen en hij niet tot de rand gevuld is.
  • In een kom doe je de slagroom, melk, het ei, knoflook en peper en zout naar smaak. Roer dit met een garde goed door en giet het mengsel over de aardappels. Zorg dat de schijfjes net onder staan, als je daarbij wat van dit slagroommengsel overhoudt is dat prima.
  • Verdeel de geraspte kaas over de aardappels en zet de ovenschaal in de oven.
  • Bak de aardappelgratin voor 30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte). Als de aardappels nog wat hard zijn, zet je hem 5-10 minuten langer in de oven.
Tips

Ik serveerde deze gratin met sperziebonen en een boomstammetje, maar het is ook erg lekker met bijvoorbeeld een salade.

Bewaren

Ongeveer 2 dagen goed in de koelkast. Voor serveren even opwarmen.