Ga terug
+ servings

Rood fruit crumble

Met wat overgebleven fruit maak je eenvoudig een heerlijke crumble. Probeer bijvoorbeeld zeker eens deze rood fruit crumble uit.
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram rood fruit ik gebruikte een mix van frambozen, bramen en blauwe bessen
  • 35 gram fijne kristalsuiker
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 35 gram bloem
  • snufje zout

Instructies

  • Zoals gezegd is het niet moeilijk. Meng het fruit door elkaar en verdeel dit over twee kleine -of één grote- schaal(tjes). In een aparte kom maak je het kruimeldeeg. Doe suiker, boter, bloem en zout in de kom en kneed met je handen tot het een mooi kruimelig deeg is. Verdeel deze kruimels over de schaaltjes met fruit.
  • Bak de schaaltjes crumble in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat even afkoelen voordat je ze serveert, het is namelijk echt heel erg heet. Ook lekker om er een bolletje ijs bij te serveren.
Bewaren

De crumble zelf blijft 4-5 dagen in een gesloten verpakking goed.