Ga terug
+ servings

Rozemarijn-kaas twisters

Deze rozemarijn-kaas twisters zijn super snel en simpel om te maken. Ideaal voor een gezellige borrel, picknick of high tea!
Porties: 34 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (± 40 x 24 cm)
  • ei voor bestrijken
  • 2-3 takjes verse rozemarijn
  • zeezout
  • handje Parmezaanse kaas (geraspt)

Instructies

  • Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoekige lap deeg. Gebruik een mes of pizzaroller om het bladerdeeg in reepjes te snijden. Snij het deeg eerst in de lengte door om er twee gelijke delen van te maken, vervolgens snij je de lappen deeg over de breedte in strookjes van 1,5-2 cm breed. Je kunt nu gewoon nog tegen elkaar aan laten liggen.
  • Smeer de strookjes in met een geklutst eitje. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak deze fijn. Strooi dit over het bladerdeeg. Doe hetzelfde met wat zeezout en de Parmezaanse kaas.
  • Pak nu een strookje op bij de uiteindes en draai deze in tegenovergestelde richting van elkaar. Nu krijg je de twistervorm. Ga zo door tot alle strookjes gedraaid zijn. Leg de twisters op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de twisters in 14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Bladerdeeg hapjes kun je prima van tevoren maken, bladerdeeg heeft alleen wel de eigenschap om na een tijdje wat zachter te worden. In dit artikel geef ik je tips voor het bewaren en voorbereiden van de hapjes, maar ook hoe je ze weer knapperig krijgt.