Ga terug
+ servings

Twix koekjes

Dit koekjes heeft alles wat een twix ook heeft: karamel, chocolade en een lekker koekje. Daarom zijn deze lekkere koekje omgedoopt tot Twix koekjes.
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

Koekjes

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 300 gram bloem

Vulling + decoratie

Instructies

  • Maak als eerst de koekjes. Doe hiervoor boter en poedersuiker in een kom en mix tot een romig geheel. Voeg het vanille extract toe en mix ook dit erdoor. Als laatst kun je de bloem toevoegen, mix dit tot een stevig koekdeeg. Verpak het deeg in folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
  • Van het deeg maak je kleine balletjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en maak er kuiltjes in. Ik gebruikte hiervoor een maatlepel uit mijn setje spoons, maar je kunt ook met je vinger of de achterkant van een pollepel een kuiltje maken.
  • Bak de koekjes in 14 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de koekjes volledig afkoelen voordat je ze vult en decoreert. Voor de vulling roer je de dulce de leche even door zodat het wat zachter wordt. Je kunt een lepel gebruiken om de koekjes te vullen, maar je kunt ook een spuitzak vullen (zoals ik deed) en het zo in de kuiltjes spuiten. Vul de koekjes zoals jij het handig vindt.
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Eenmaal gesmolten kun je met een lepel de chocola over de koekjes drizzelen (dat deed ik), of je gebruikt een spuitzak.
  • Laat de chocolade uitharden voordat je de koekjes serveert.
Bewaren

Met karamel er al op kunnen de koekjes zo’n 2-3 dagen bewaard worden, zonder veel langer. Door de karamel worden de koekjes in een trommel wel wat zachter namelijk.