Ga terug
–+ servings

Mini cheeseburgers

Hoe schattig zijn deze mini cheeseburgers? Mooi als borrelhapje en hartstikke simpel om te maken!
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 6 kleine afbakbroodjes
  • 6 gehaktballetjes
  • 3 plakjes cheddar
  • 1 tomaat
  • Paar blaadjes sla
  • Sauzen naar keuze

Instructies

  • Bak de broodjes af volgens de verpakking. Druk de gehaktballetjes plat tot hamburgers. Zorg dat ze iets groter zijn dan het broodjes zelf, ze zullen in de pan nog iets krimpen.
  • Leg alles voor de mini cheeseburgers alvast klaar. Snij de plakjes cheddar in vieren (per hamburger zijn 2 kleine vierkantjes voldoende), de tomaat in plakjes en scheur de blaadjes sla op maat.
  • Bak de hamburgers in een pan met wat olie of boter aan beide kanten goudbruin en gaar. Als ze bijna klaar zijn, leg je de plakjes cheddar erop terwijl ze nog in de pan liggen, zo smelten ze een beetje.
  • Beleg de broodjes met sauzen naar keuze, sla, tomaat en een burger.
Bewaren

De burgers zelf zijn vers het lekkerste en dienen niet vooraf klaargemaakt te worden.