Ga terug
+ servings

Appel-kaneel scones

Met het basisrecept voor scones kun je heel erg lekker variëren en uitproberen. Zo zijn deze heerlijke appel-kaneel scones hartstikke geslaagd wat mij betreft!
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl kaneel
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • snufje zout
  • halve appel (in stukjes)
  • 110 ml melk
  • ei (voor bestrijken)
  • grove kaneelsuiker ter decoratie (optioneel)

Instructies

  • In een kom doe je de boter met het zelfrijzend bakmeel, met je vingers kneed je dit tot een kruimelig geheel. Voeg dan kaneel, suiker en zout toe en meng dit door het mengsel.
  • Halveer de appel, schil deze en snijd in kleine blokjes. Doe in de kom en roer ze door het meelmengsel. Voeg de melk toe en roer het geheel tot een klonterig mengsel. Kneed er dan met je handen een bal van. Leg deze bal op een met bakpapier beklede bakplaat en druk hem plat tot een ronde schijf van zo’n 2-3 cm dik. Snij met een scherp mes in 8 stukken.
  • Verspreid de scones over de bakplaat en smeer ze in met het geklopte eitje. Je kunt nu ook eventueel de grove kaneelsuiker erover strooien (deze is te koop bij Plus of Jumbo).
  • Bak de appel-kaneel scones in 12-15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Ik at mijn eerste scone met een appel-kaneel curd (van Dille en Kamille), heel erg lekker. Nog lekkerder met clotted cream (recept!) erbij. Maar zoals ik al schreef vind ik deze scones ook zalig om ze gewoon als een soort broodjes op te eten. Wie de woepies kent, zal de smaak zeker herkennen!

Bewaren

Verpakt 2-3 dagen buiten de koelkast. In de vriezer tot wel 3 maanden houdbaar.