Ga terug
+ servings

Chocolade-perencake

Deze chocolade-perencake ziet er van de buitenkant misschien uit als een gewone chocoladecake, maar als je hem aansnijdt ziet het er pas echt feestelijk uit!
Porties: 12 plakjes (voor een 25 cm vorm)

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • 20 gram cacaopoeder
  • snufje zout
  • 4 kleine peren

Instructies

  • In een kom doe je de boter en suiker bij elkaar, mix tot een romig geheel. Voeg dan de eieren één voor één toe, mix tot een ei volledig is opgenomen tot je het volgende ei toevoegt. Voeg tegelijk met een van de eieren ook de vanille extract toe.
  • Doe nu de laatste ingrediënten -zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder en zout- in de kom en mix tot deze ingrediënten zijn opgenomen.
  • Vet je bakvorm in met boter en bestuif deze met bloem, smeer dan een dun laagje beslag op de bodem van de cakevorm. Schil de peren (laat de steeltjes eraan zitten) en zet ze op een rij in de bakvorm. Je kunt de rest van het beslag erbij scheppen, maar ik vond het in dit geval makkelijker om hier een spuitzak voor te gebruiken.
  • Vul een (wegwerp)spuitzak met het chocoladebeslag, knip het puntje eraf en verdeel gelijkmatig in de vorm. Zorg dat je het beslag ook goed tussen de peren spuit.
  • Bak de cake in 75 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips

Wil je de peren liever wel gelijkmatig verdeeld door de cake? Dat kan natuurlijk, snij de peren dan in kleine stukjes. Meng deze even met een eetlepel bloem en voeg ze dan toe aan het beslag. Spatel ze er gelijkmatig doorheen en schep het beslag dan in de vorm. Je kunt gewoon dezelfde baktijd en -temperatuur aanhouden.

Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren.