Ga terug
+ servings

Mini calzone pizza's

Hoe leuk zijn deze eenhaps mini calzone pizza's. Ze zijn ontzettend geschikt als borrelhapje of op een feestje en ook nog eens super makkelijk te maken.
Porties: 18 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol pizzadeeg
  • tomatensaus (ongeveer een halve theelepel per pizza)
  • 3 plakjes salami (in stukjes)
  • handje geraspte kaas
  • Italiaanse kruiden

Instructies

  • Leg het pizzadeeg op je werkblad en rol het met een deegroller nog wat dunner uit. Steek er met een uitsteker (of glas/kommetje) cirkels van ongeveer 8 cm uit. Het overgebleven deeg kun je weer opnieuw uitrollen en uitsteken, of je maakt daar gewoon een wat grotere ‘normale’ pizza van.
  • Op elk stukje deeg schep je een klein beetje tomatensaus, gebruik niet te veel. Strooi er ook wat geraspte kaas en stukjes salami over. Vouw de stukjes deeg dubbel en druk de randen met een vork goed dicht. Het is niet erg als erg een klein beetje tomatensaus uitkomt.
  • Smeer de calzone’s in met een beetje water en strooi er wat Italiaanse kruiden over.
  • Bak de mini pizza’s in 12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat ze even afkoelen nadat ze uit de oven komen, de vulling is behoorlijk heet (zeg ik uit ervaring ?).
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren.