Ga terug
+ servings

Basisdeeg voor quiche en hartige taart

Een kant-en-klare bodem voor hartige taarten is verleden tijd. Met dit basisrecept maak je de het lekkerste basisdeeg voor quiche en hartige taart helemaal zelf!
Porties: 1 vorm van maximaal 28 cm

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • snuf zout
  • 1 ei (M)
  • 2-3 el koud water

Instructies

  • Het maken van het deeg is simpel. Doe de bloem, boter, zout, het ei en 2 eetlepels water in een kom en mix dit tot een mooi deeg. Is het nog wat kruimelig, voeg dan de derde eetlepel water toe. Je moet een stevig deeg hebben, maar het mag niet té droog zijn. Verpak het deeg in keukenfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast. Ondertussen kun je vast beginnen aan de vulling voor je quiche.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot het iets groter is dan de vorm die je wilt bekleden. Om de vorm te bekleden, rol ik de lap deeg altijd om mijn deegroller, dan zet ik de vorm neer en rol ik het boven de bakvorm weer voorzichtig uit. Druk het deeg goed aan in de hoekjes van de vorm en snijd de overtollige randjes weg, prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Wat betreft de baktijd en oventemperatuur, dat is per quiche verschillend. Maar voor elke quiche (en hartige taart) kun je wel aanhouden dat je deze bodem kunt gebruiken. Zodra je de gaatjes in de bodem hebt geprikt, volg je verder gewoon de stappen van het recept voor je quiche of hartige taart.
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren.