Ga terug
+ servings

Speculaas granola met kruidnoten

Dit recept is natuurlijk hartstikke in de Sinterklaassfeer. Heerlijk door de yoghurt of verwerkt in een lekker toetje.
Porties: 1 pot vol

Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 50 gram amandelen
  • 2-3 tl speculaaskruiden
  • 4 el honing
  • 3 el zonnebloemolie
  • 100 gram kruidnoten

Instructies

  • Neem een kom waar je alle ingrediënten, behalve de kruidnoten, in doet. Roer dit goed door elkaar, je zult zien dat er al wat klonten beginnen te vormen. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid het gelijkmatig uit.
  • Bak de granola in 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar, schep halverwege de baktijd de granola even om.
  • Eenmaal uit de oven laat je het even afkoelen. Voeg dan de kruidnoten toe en hussel het geheel door elkaar.
Bewaren

Bewaar de speculaas granola in een afgesloten pot, hierin blijft het ongeveer 1-2 weken goed.